Curs de Vegetació i fitosociologia

Títol de la notícia
Curs de Vegetació i fitosociologia
Data de la notícia
26/04/2024
Notícia

El proper dia 21 de maig, comença el Curs de vegetació i fitosociologia de Flora Catalana.

Vegeu tota la informació i inscripcions a:
https://floracatalana.cat/drupal843/aprendre/cursos/cursos/2024022

De ben segur que molts de nosaltres haurem observat com el marfull (Viburnum tinus) “s’associa” amb l’alzina (Quercus ilex) o com, també, ho fa el joliu (Scilla lilio-hyacinthus) amb el faig (Fagus sylvatica) o el canyís (Phragmites australis) amb el lliri groc (Iris pseudacorus), per posar alguns dels molts exemples existents. Totes elles defineixen unes comunitats vegetals concretes que, en els exemples s’emmotllen respectivament amb els noms populars d’alzinar, fageda i canyissar.

Tanmateix, com s’estudien les comunitats vegetals? què cal saber per poder-les entendre i caracteritzar? o quines comunitats hi ha a Catalunya? La resposta a aquestes preguntes no és trivial ni sempre fàcil. Així, davant l’evidència i per facilitar llur comprensió, Flora Catalana imparteix el curs de “Vegetació i fitosociologia”.

El curs molt copmplet que ha estat estructurat en cinc sessions. Una primera per aclarir conceptes, una segona per explicar com s’estudien les comunitats vegetals i, les darreres, per comentar-ne les principals presents a Catalunya.

Apunta-t'hi! t'ajudarà a entrendre molt millor en nostre entorn.