En acabar la llicenciatura en ciències Biològiques (1981) em vaig especialitzar en l'estudi de la vegetació pratenc dels Pirineus, temes sobre el qual vaig realitzar la tesi de Llicenciatura (Estructura, tipologia i ecologia de les pastures montanes de la Cerdanya, publicada el 1989) i la tesi doctoral (Estudis geobotànics sobre a els prats xeròfils de l'estatge montà dels Pirineus, guardonada amb el premi Font Quer de l'any 1990 i publicada el 1993). Sense abandonar els estudis de la vegetació, a partir de 1993 començo a treballar en el camp de la distribució de les plantes (corologia) i assumeixo la secretària del grup de treball ORCA (Organització per a la Cartografia de les plantes vasculars de les terres de parla catalana, http://www.orca.cat) de l'IEC; ORCA ha editat 16 volums de l'Atles corològic, cosa que representa l'elaboració d'4.113 mapes de distribució de tàxons.
A partir de 1985 col·laboro en diversos projectes de cartografia de la vegetació, entre els quals destaquen el "Mapa de vegetació de Catalunya 1: 50.000" i els mapes de la "Inventariació i cartografiat dels tipus d'hàbitats naturals d'interès comunitari d'Espanya" (Directiva 92/43 / CEE). En total he participat en 9 mapes de vegetació, la majoria d'ells ja publicats.
Arran d'un conveni entre la "Generalitat de Catalunya" i la Universitat de Barcelona (any 1998) em faig càrrec del desenvolupament i la direcció del BDBC (Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya) i de la coordinació de la secció de Cormòfits i vegetació d'aquest banc. En aquest apartat d'informàtica de la biodiversitat, podem destacar el desenvolupament del portal web SIVIM (Sistema d'informació de la vegetació ibèrica i macaronèsica, http://www.sivim.info), aquest portal s'ha desenvolupat a l'empara dels projectes de investigació CGL2006-13421-C04-01 / BOS i CGL2009-13317-C03-01 / BOS del Ministeri d'Educació i Ciència, és una referència obligada per a l'estudi de la vegetació, estan disponibles vora 160.000672 inventaris fitosociològics corresponents a més de 2.5.000.000 de citacions florístiques del territori considerat. En darrer lloc esmentar el desenvolupament del portal "Atles de la flora dels Pirineus" relacionat amb el projecte POCTEFA.
A partir de l'any 2000 s'inicien, diversos projectes de desenvolupament de programes informàtics, entre els quals destaca el paquet de programes B-VegAna (Vegetation edition and Analysis Tools, http://biodiver.bio.ub.es/vegana ) i l'APP per a la presa de dades en el camp ZamiaDroid. En darrer lloc, i en relació a la direcció dues tesis doctorals, els darrers anys, he iniciat dues noves línies de treball centrades en l'estudi de la vegetació de l'alta muntanya dels Andes i de la flora al·lòctona dels PPCC.