Saltar navegació

FloraCatalana.net

La flora del nostre entorn

Cercar espècies per: Començant per (seleccioneu lletra): A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

BIURE el foc - 20/01/2013

Arran dels incendis d'aquest estiu a l'Alt Empordà, uns quants veïns i veïnes de Biure vam posar-nos en contacte amb l'associació FloraCatalana i vam decidir iniciar un camí de coneixement compartit per conèixer el bosc i, en la mesura del possible, minimitzar l'impacte del foc fent petits treballs que evitin l'erosió i facilitin la recuperació del sòl, avaluar possibles aprofitaments del material cremat i conèixer les plantes del nostre entorn més proper. Aquesta és ja la tercera jornada que organitzem. Us hi esperem!

Diumenge, 20 de gener, a Biure

10h Passejada pel bosc . Punt de trobada: davant de l'església de Biure.
Recorregut per la zona de les guixeres fins al tros d'en Rosa per veure l'impacte del foc, fer alguna petita actuació, recollir mostres de fusta cremada i anotar les plantes que van sortint. Cal portar sarronet per recollir les mostres i alguna petita eina: serra de podar, càvec, tràmec, paleta i roba que no us sàpiga greu embrutir.

14h Dinar comunitari a la Sala del Local Social La Fraternitat.
Porteu menjar preparat per compartir

15:30h Mostra de fustes del bosc a la Sala del Local Social La Fraternitat.
Aprendrem els usos i propietats de les fustes que haguem recollit al bosc i les afegirem a la mostra de fustes que ens portaran els amics de FloraCatalana.

Taller de fusteria
Amb la fusta que haguem recollit, crearem objectes d'utilitat diversa: clauers, mòbils, etc. Porteu eines que puguin anar bé: pirogravador, cordill, oli per tenyir...
17:30h Cloenda de la jornada.

Organitza: Veins i veïnes de Biure i FloraCatalana.
Col·labora: Ajuntament de Biure i Associació Vall del Ricardell.

Creative Commons Desarrollo web Ruby on RailsRailes XHTML 1.0 Strict