Saltar navegació

FloraCatalana.net

La flora del nostre entorn

Cercar espècies per: Començant per (seleccioneu lletra): A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

FLORA INVASORA A LES GAVARRES: JORNADA TÈCNICA

Lloc: Centre Cultural la Fàbrica, C/Juià, 46  CELRÀ
Data: 25 de novembre

Objectiu: Aquesta jornada està dirigida especialment a responsables polítics i tècnics de medi ambient i medi natural d'ajuntaments i consells comarcals i a gestors del territori. Pretén oferir un marc de reflexió i coneixement sobre la problemàtica relacionada amb la introducció de determinades espècies exòtiques de caràcter invasor i les possibilitats i experiències en relació a la seva gestió i eliminació a nivell local.
PROGRAMA:
9:30_Arribada i presentació de la jornada (Josep Espadalé, President del Consorci de les Gavarres, Francesc Camps, alcalde de Celrà i Sergi Garcia, president de Galanthus)
10:00 -10:20_Valoració i prioritats de control de la flora invasora. (Joan Font. Universitat de Girona)
10:25-10:45_ Gestió de les invasions vegetals al nostre territori: l’exemple del Club Med (Josep MªDacosta, DMAiH, i Ester Trullols, Parc Natural del Cap de Creus, DMAiH)
10:50-11:10_Les plantes invasores més problemàtiques a les Gavarres. (Enric Bisbe, Consorci de les Gavarres )
11:10- 11:40_Pausa-Café
11:45-12:05_Problemàtica de les plantes invasores a la ciutat de Girona (Ponç Feliu; regidor de Medi natural de l’Ajuntament de Girona)
12:10-12:30_Programa: “Custòdia a les Gavarres”. (Enric Fàbregas; Galanthus)
12:35-12:55_Gestió i control de la flora invasora a Palafrugell.(Gemma Pasqual _Àrea de Medi Ambient_Ajuntament de Palafrugell)
13:00 h_Debat obert
14:00h_Fi de la sessió del matí. Pausa per dinar
15:30_Experiències de gestió i contol de flora exòtica a Celrà. Visita entorn la riera de Palagret on s’han realitzat en els darrers 4 anys tasques per a la millora del hàbitat fluvial.
17:00 h_Cloenda

Organitza: Associació Galanthus, amb la col·laboració del Consorci de les Gavarres, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat i l’Ajuntament de Celrà.

http://www.asgalanthus.org/new/downloads/descarregues/Jornades_Flora_Invasora_2010.jpg

Creative Commons Desarrollo web Ruby on RailsRailes XHTML 1.0 Strict