Saltar navegació

FloraCatalana.net

La flora del nostre entorn

Cercar espècies per: Començant per (seleccioneu lletra): A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

El projecte

FloraCatalana.net (www.floracatalana.net) és una pàgina web que neix i es manté amb el treball voluntari de persones que estimen la natura. Recull informació tant estrictament botànica com dels usos de les plantes (etnobotànica) i conté una extensa galeria d'imatges fetes al camp i al laboratori. Actualment la Flora engloba les plantes vasculars de Catalunya. Hem posat l'interès principalment en les espècies autòctones, però també recollim espècies introduïdes al territori (de manera accidental o bé intencionada) per a ser utilitzades com a conreus, en enjardinaments o amb altres propòsits.

Aquest projecte té dos objectius principals ben marcats: per una banda, vol donar suport a aficionats i investigadors que treballen en camps relacionats amb l'etnobotànica o amb la vegetació en general; i per altra banda, vol recuperar i revitalitzar el coneixement popular etnobotànic per tal d'evitar que es perdi per sempre com a conseqüència de l'envelliment de les generacions que tradicionalment n'han fet ús.

La pàgina web s'ha organitzat en fitxes. Cada fitxa correspon a una sola espècie o subespècie vegetal i conté tant imatges com informació general (noms populars i científic, àrea de distribució i època de floració, entre altres). Destaquen la quantitat i qualitat de les imatges.

Estructura

Des de la pàgina principal es poden fer cerques pel nom de la planta (nom llatí, català, castellà, francès, anglès o occità), per grups taxonòmics (família o gènere) o per altres agrupacions d'interès, ja sigui botànic (bulbs, falgueres, orquidàcies, flora amenaçada, plantes invasores, etc.) o etnobotànic (plantes autòctones d'interès ornamental, amb usos alimentaris, tintòries, cistelleres, etc.).

També des de la plana principal podem accedir a enllaços, notícies, activitats, etc., tot relacionat amb el contingut del web, la natura o la salut. Les opinions o informacions que s'ofereixen en les comunicacions, però, són responsabilitat de cadascun dels autors.

Finalment, hi ha un apartat de crèdits corresponent a totes les persones que han participat o participen en la construcció i ampliació de la pàgina web, un altre de com col•laborar amb el projecte, i diversos més amb informació relacionada amb l'àrea de treball, bibliografia emprada, usos de les plantes, tàxons que inclou, etc.

A mesura que el web es vagi desenvolupant hi podrem trobar també un glossari de termes botànics amb imatges, descripcions dels tàxons, claus de determinació gràfiques, formularis d'etnobotànica i altres eines que considerem interessant incorporar-hi.

Mes informació:

Floracatalana a TV3

Floracatalana a Ràdio Arrels

 

 

Creative Commons Desarrollo web Ruby on RailsRailes XHTML 1.0 Strict